loading...
Facebookta paylaş

MSN HESABI NASIL AÇILIR? (MSN KAYDOL, MSN AÇ, MSN KAYIT)


MSN KAYIT İŞLEMİ RESİMLİ VE VİDEOLU ANLATIM;

Sizlere bu yazımızda Msn Kayıt işlemini detaylı olarak anlatacağız. Resimli ve videolu anlatımımız sayesinde 7'den 70'e herkesin anlayacağı bir dilden anlatım olacak, böylece herkesin bir Msn hesabı olacaktır.

Herkesin merak ettiği Msn Kaydol, Msn Kayıt, Msn Aç, Msn nasıl açılır, Msn nasıl açarım, Msn programı nasıl kurulur gibi bir çok sorunuza cevap bulacağınız detaylı anlatımımıza başlayalım.

Msn açmak için öncelikle bir mail adresine ihtiyacımız vardır. Msn mail adresi açmak için aşağıda vermiş olduğum bağlantıya tıklayınız.

Msn Kayıt için tıklayınız

Bağlantıyı tıkladıysanız karşınıza kayıt işlemi için gereken bir form gelecektir. Kayıt işlemini yapabilmeniz için bu formu doldurmanız gerekiyor. Bilgileri doğru girmeniz çok önemli değildir, fakat biz yine de bilgileri doğru girmenizi tavsiye ediyoruz. Şimdi karşınıza gelen bu formda doldurmanız gerekenleri tek tek resimli olarak inceleyelim. Daha sonra açıklamaya geçeceğiz.

Msn Kaydol

Msn Kayıt

Msn Aç

Görmüş olduğunuz gibi yukarıdaki form şeklinde bir sayfa karşınıza geldi. Buradaki bilgileri tamamen doldurun ve sonrasında "Hesap Oluşturun" yazısına basın. Eğer eksik yada hatalı bir bilgi girişi yapmadıysanız Msn Kaydol işlemi başarılı olacaktır. Hata alanlar yada bilgilerde takılanlar için sizden istenilen tüm bilgileri ve doğru girmeniz gerekenleri açıklayalım;

Msn Kayıt Formu Nasıl Doldurulur?

  1. Ad ve Soyad: Bu bölüme adınızı ve soyadınızı yazmanız gerekmektedir. Doğru girmeniz gerekmiyor ama söylediğim gibi ileride hesabınız çalınır ise bilgilerinizin doğruluğu doğrultusunda hesabınızı geri alabilirsiniz. İsterseniz takma bir ad yazabilirsiniz.
  2. Kullanıcı Adı: Bu bölüme almak istediğiniz mail adresinin takma adını yazacaksınız. Hesabınıza giriş yaparken burada belirttiğiniz kullanıcı adını kullanacaksınız. Msn, Skype ya da hangi amaçla hesap açıyorsanız kullanıcı adı bu olacaktır. Ve ileride değiştirilemeyecektir. Seçmiş olduğunuz kullanıcı adını unutmayınız.
  3. Parola: Parolanız sizin şifrenizdir. Şifrenizi uzun ve tahmin edilemeyecek bir şekilde seçmenizi öneririm. Aksi halde kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir. Ayrıca bu şifreyi unutmamanız gerekiyor. Hesabınıza her giriş yaptığınızda bu şifreniz size sorulacaktır.
  4. Parola yeniden: Yukarıda yazdığınız parolanın aynısını yazmanız gerekiyor. Farklı şifre yazarsanız kabul etmeyecektir.
  5. Ülke / Bölge: Bu kısım otomatik olarak Türkiye gelecektir. Farklı bir ülkede iseniz bulunduğunuz ülkenin adı yazacaktır. Bulunduğunuz ülkeyi bilgisayarınızın IP adresinden görerek otomatik olarak giriyor. Bu kısmı değiştirmenize gerek yoktur.
  6. Posta Kodu: Bu kısıma bulunduğunuz şehir ve mahallenin posta kodunu yazmanız gerekiyor. Eğer posta kodunu bilmiyorsanız BURAYA tıklayarak posta kodunuzu bulabilirsiniz.
  7. Doğum Tarihi: Bu bölüme doğum tarihinizi yazmanız gerekmektedir. Doğum tarihinizi girerken gün/ay/yıl sıralaması ile yazın. Doğru tarih girmenizi tavsiye ederim. Hesabınız çalınır ise geri almak için sizden bu bilgi istenecektir.
  8. Cinsiyet: Bu kısımda cinsiyetinizi seçiniz. Erkek ya da Kız olarak işaretlemeniz gerek. Başka cinsiyete sahipseniz seçimi size bırakıyorum :)
  9. Ülke Kodu: Bu kısım Gsm'e ait ülke kodudur. Türkiye'de iseniz otomatik olarak (+90) şeklinde gelecektir. Yine ip adresinizden otomatik olarak giriş yapıyor. Bu kısmı değiştirmenize gerek yoktur.
  10. Telefon Numarası: Kullanmakta olduğunuz cep telefonu numaranızı giriniz. Merak etmeyin telefonunuza reklam mesajları ya da benzeri mesajlar gelmeyecektir. Tamamen güvenlik amaçlıdır. Şifrenizi kaybetmeniz durumunda telefon numaranız ile şifrenizi hemen sıfırlayabilirsiniz. Herhangi bir mesaj ücreti alınmamaktadır.
  11. Diğer E-posta Adresi: Bu bölüm yine güvenlik amaçlıdır. Eğer başka bir mail adresiniz var ise buraya giriniz. Parolanızı kaybederseniz ya da çalınır ise buraya yazacağınız diğer e-posta adresinizi kullanarak şifrenizi sıfırlama mailini göndertebilirsiniz.
  12. Güvenlik Kodu: Bu bölüme resimde görmüş olduğunuz kodu girmeniz gerekiyor. Resim biraz karışık olabilir, burası sizin insan mı yoksa otomatik bir bilgisayar programı mı olduğunuzu tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Resimdeki metini değiştirebilirsiniz.

Tüm detayları doğru bir şekilde kayıt olabilmeniz için aktardık. Halen yapamadığınız ve takıldığınız bir nokta olur ise sayfa altında bulunan yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim Msn (Skype) açma işlemine. Bildiğiniz gibi MSN 8 Nisan 2013 tarihinde tüm dünya genelinde kullanımı durduruldu. Ve yerini yeni Msn olan Skype'a bıraktı. Şimdi sizlere Msn Açma yani Skype Açma işlemlerini anlatalım.

Öncelikle Skype programını bilgisayarımıza indiriyoruz. İndirmek için BURAYA tıklayınız.. Tıkladıktan sonra karşınıza şöyle bir sayfa gelecektir;

Skype İndir
Karşınıza gelen bu sayfada "Windows masaüstü için Skype'ı edinin" yazısına basıyoruz. İndirme işlemi otomatik olarak başlayacaktır. Eğer başlamazsa sayfayı tekrar yenileyip tekrar deneyin. Programı indirdikten sonra Skype programını bilgisayarınıza kurun. Kurulum işlemi bittikten sonra masa üstüne kısa yol oluşturacaktır. Skype programını buradan açabilirsiniz. Skype'ı açtıktan sonra sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Konunun en başında anlattığımız kayıt işlemi esnasında belirlemiş olduğumuz kullanıcı adı ve şifremizi programa yazarak giriş yapabilirsiniz. Artık sizin de bir Msn(Skype) adresiniz oldu. Hepinize keyifli muhabbetler..





Kategori: , , , ,

0 yorum

loading...