loading...
Facebookta paylaş

MARMARAY NE ZAMAN AÇILACAK - BAŞBAKAN MARMARAY TEST SÜRÜŞÜ RESİMLERİ - TÜP GEÇİT NE ZAMAN AÇILACAK


marmaray ne zaman açılacak, marmaray bitti mi, marmaray açılıyor mu, marmaray ne zaman bitecek, marmaray sona gelindi mi, bugunkihaber.blogspot.com, marmaray hangi tarihte açılacak, marmaray test sürüsleri başladı mı, marmaray foto galeri, marmaray bitti resimleri, 


BAŞBAKAN MARMARAY'IN TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPTI...

2004 yılında başlayan ve halen daha devam eden Marmaray projesinde artık sona gelindi. Yıllardır merakla beklediğimiz asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray Tüp Geçit projesi artık vatandaş ile buluşmaya hazır hale geldi.

Marmaray Tüp Geçit projesinde son rötuşların yapıldığı şu günlerde test sürüşleri başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan koltuğa oturdu ve treni kullanarak test etti.

Kızılçeşme ile Ayrılıkçeşme arasını 4 dk ya indirecek olan Marmaray'ın ne zaman açılacağı konusuna ise tarih belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Marmaray Tüp Geçit açılışını 29 Ekimde yapacağız dedi.
29 Ekimde açılışı yapılarak kullanıma açılacak olan Marmaray 29 Ekimden sonra TCDD'ye devredilecek. Marmaray ücret konusunda ise henüz bir bilgi yok iken Marmaray saat 00:00'dan 05:00'a kadar yük trenleri için hizmet verecek ve yolculara kapalı olacak.

Depremde nasıl olacak yıkılır mı, kırılır mı, su basar mı diye korkanlar için ise uzmanlar tarafından yapılan açıklamada bir çok yapılan testler ve denemeler sonucunda 7 büyüklüğündeki depreme bile dayanaklı olarak belirtilen Marmaray Tüp Geçit belirtilenden de daha fazla olarak 7,5 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı olacağını belirttiler.
Ayrıca deprem olasılığına karşı tünellerde 2 adet sel baskınını önleyecek kapaklar mevcut.



İşte Asrın Projesi Olan Marmaray Hakkında Bilgiler...

Toplam Hat Uzunluğu: 76,3 km
Yüzeysel Metro Kesim Uzunluğu: 63 km
Yüzeysel İstasyon Sayısı 37 adet
Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Kesimi Toplam Uzunluğu 13,6 km
Delme Tüp Tünel Uzunluğu: 9,8 km
Batırma Tüp Tünel Uzunluğu: 1,4 km
Aç-Kapa Tünel Uzunluğu 2,4 km
Yer altı İstasyon Sayısı 3 adet İstasyon
Boyu: (en az) 225 metre
Bir Yönde Taşınacak Yolcu Sayısı: (saatte tek yöne) 75 bin Maksimum Hız: (saat) 100 km
Ticari Hız: (saat) 45 km
Tren Sefer Sayısı: 2-10 dakika
Araç Sayısı: 440 adet

İşte Başbakanın Marmaray Test Sürüşünden Kareler...








Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz...
Sizce Nasıl Olacak Marmaray...



marmaray tüp geçit bitti foto galeri, tüp geçit ne zaman bitecek, tüp geçit ne zaman açılacak, tüp geçitin resimleri, tüp geçitin son hali, tüp geçit resimleri, bugunkihaber.blogspot.com, tüp geçit için tarih ne zaman, marmaraydan karşıya geçiş kaç para olacak, marmaray kaç para,


Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...